Apel “Naissusa” da se voda iz vodovoda u Knežici i Ćurlini racionalno troši, lokalna samouprava najavljuje kontrole komunalnih službi

Vreli talas koji je zahvatio celu teritoriju zemlje, doneo je i problem u snabdevanju vodom te su sve češći apeli nadležnih u vezi racionalne potrošnje vode.

Opštini Doljevac je iz istog razloga JKP „Naissus“ uputio apel za racionalnu potrošnju vode s obzirom na to da sela Knežica i Ćurlina, koja se vodom snabdevaju iz sistema Niškog vodovoda, i dalje, kako kažu u ovom preduzeću, beleže rast u potrošnji.

Merenjima je utvrđeno da potrošnja vode za piće u ovim selima u prethodnom periodu dvostruko premašuje potrošnju u redovnim uslovima, što ukazuje da se voda u ovim selima ne koristi za osnovne namene, već da se njome zalivaju bašte, polivaju zelene i betonske površine, pune bazeni i slično, što predstavlja nenamensko trošenje i može uticati na redovno snabdevanje vodom u svim delovima sistema, naglašavaju u Naissusu.

Obzirom na navedenu situaciju iz lokalne samouprave apeluju na građane da racionalno i namenski troše vodu, shodno članu 72.Zakona o vodama i napominju da će uključiti i komunalne službe koje će kontrolisati situaciju na terenu i postupati u skladu sa opštinskom odlukom i kaznenim odredbama, uključujući čak i mogućnost isključenja korisnika sa vodovodne mreže od strane distributera zbog nenamenskog korišćenja.

One thought on “Apel “Naissusa” da se voda iz vodovoda u Knežici i Ćurlini racionalno troši, lokalna samouprava najavljuje kontrole komunalnih službi”

  1. Extra….Knežica i Ćurlina ….imaju ukupno 500 kuće….a da su ostala mesta u SO. Doljevac koja nemaju vodu…A…Toi ne pominjete…jel…Nesmete zbog Međarca.-…ili zbog Vučića…???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *