Crveni krst Doljevac sprovodi tradicionalne aktivnosti u okviru Dečje nedelje

U sklopu obeležavanja Dečje nedelje, Crveni krst Doljevac realizuje niz tradicionalnih aktivnosti namenjenih deci iz ovdašnjih škola. Prema rečima Danijele Kostić iz Crvenog krsta Doljevac, ove godine organizacija posebnu pažnju posvećuje programu „Trka za srećnije detinjstvo“, u kojoj učestvuju svi učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“. „Za najbolje trkače pripremili smo prigodne poklone, kako bismo ih nagradili za njihov trud i doprinos,“ izjavila je Kostić.

Pored toga, u okviru programa „Bezbednost dece u saobraćaju“, Crveni krst sprovodi edukativne radionice za predškolce i prvake, učeći ih pravilima bezbednog ponašanja u saobraćaju. Radionice su osmišljene na način prilagođen njihovom uzrastu, kako bi deca kroz igru i primere što lakše savladala važna saobraćajna pravila.

Za učenike drugog razreda organizovana je radionica na temu tolerancije, a sve aktivnosti su deo dugogodišnjih programa Crvenog krsta, koji se tradicionalno sprovode tokom Dečje nedelje.

Kostić je istakla i humanitarnu akciju „Drug drugu“, u kojoj se prikuplja garderoba i školski pribor za decu iz socijalno ugroženih porodica. „Zahvaljujemo svim učenicima, nastavnicima, vaspitačima i direktorima škola koji su se uključili u akciju, kao i volonterima koji su, kao i uvek, odigrali ključnu ulogu u organizaciji,“ dodala je ona.

Sve ove aktivnosti usmerene su ka unapređenju kvaliteta života dece i mladih, a ujedno jačaju svest o značaju solidarnosti i zajedničkog delovanja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *