Održana svečana sednica povodom Dana opštine Doljevac: Dodeljena priznanja za izuzetna postignuća

Danas je  u Javnoj biblioteci Doljevac održana  svečana sednica povodom Dana opštine Doljevac. Prijem gostiju počeo je u 10:30, a sednica je zvanično otvorena u 10:45. Prvi se prisutnima obratio Goran Ljubić, predsednik opštine Doljevac, koji je u uvodnom govoru istakao značaj današnjih priznanja i zahvalio svima koji su doprineli napretku opštine u prethodnoj godini.

Tokom sednice, uručena su javna priznanja institucijama i pojedincima koji su ostvarili izuzetne rezultate u različitim oblastima. Povelje, kao najviše priznanje opštine, dodeljene su Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvu za javna ulaganja, kao i Javnoj biblioteci Doljevac za postignute rezultate u razvoju kulture.

Goran Ljubic, predsednik opstine Doljevac
Ministar Darko Glišić

 

Poseban trenutak bio je dodela priznanja Savu Ranđeloviću, vaterpolisti i osvajaču tri olimpijske zlatne medalje, koji je nagrađen za svoj izvanredan sportski doprinos i promociju opštine Doljevac na međunarodnoj sceni.

Pored toga, plakete su dobili Turistička organizacija Doljevca, DOO „Jugoteks“ iz Knežice, i Fudbalsko sportsko udruženje „Top-Star“ iz Šarlinca. Crveni krst Doljevac i druge lokalne organizacije takođe su pohvaljene za svoj rad na promociji humanosti, solidarnosti i socijalne zaštite.

Između ostalih, priznanja su dobili i  Crveni krst Doljevac za promovisanje solidarnosti i humanosti, Arheološki institut  Beograd, za postignute rezultate u oblasti arheoloških istraživanja i aktivnosti, kao i mlada karatistkinja Nađa Janković iz Pukovca za izuzetne sportske rezultate.

Svečana sednica završena je dodelom pohvalnica, a zatim su prisutni gosti mogli da uživaju u kulturno-umetničkom programu.

Ministar Novica Tončev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *