Tragedija u Malošištu: Utopio se Stefan Z. (12) učenik sedmog razreda

Juče se dogodila teška tragedija u ataru sela Malošište, gde se Stefan Z. (12) utopio u blizini Južne Morave, na mestu zvanom “bare”. Nesrećni dečak je skočio u vodu, ali nažalost nije isplivao. Hitna pomoć i vatrogasno-spasilačka ekipa koja je stigla na lice mesta mogla je samo da konstatuje smrt nakon što su izvukli telo dečaka. Istraga povodom ovog slučaja je u toku.  Kako smo saznali, sestra nastradalog Stefana, koja je takođe maloletna, bila je svedok ove tragedije.

U školi “Vuk Karadžić” u Malošištu zavladao je muk, a svi su potreseni gubitkom mladog učenika. Direktor škole, Goran Ilić, izjavio je da su učenici sedmog razreda, sa kojima je Stefan bio u odeljenju, dobili podršku od psihološko-pedagoške službe škole.

„Psiholog je danas razgovarao sa decom kako bi im pružio emocionalnu podršku u ovim teškim trenucima“, rekao je Ilić. U narednim danima, učenicima će biti pružena puna podrška koristeći tehnike koje pomažu u suočavanju sa gubitkom i traumom, uključujući razgovore o osećanjima, izražavanje tuge kroz kreativne aktivnosti i organizovanje grupnih sesija koje će omogućiti učenicima da podele svoja iskustva i osećanja“.

Školski kolektiv izrazio je duboko žaljenje i saučešće porodici nastradalog dečaka, dok će stručni tim nastaviti da radi sa decom kako bi im pružio neophodnu podršku u narednim danima.

Sahrana Stefana Z. biće održana sutra na lokalnom groblju, a čitava zajednica deli bol zbog ovog tragičnog gubitka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *