Srednja škola Žitoradja: Otvorena Mejkers lab, učionica budućnosti

U školi koja je poznata po radu učeničkih kompanija, preduzetničkom duhu i velikom radu učenika i nastavnika, a na inicijativu nekadašnje direktorke Milice Andrejev, ovih dana otvorena je učionica budućnosti.

Rad i izuzetna postignuća na takmičenjima učeničkih kompanija, odličnu organizaciju Festivala nauke i takmičenja “Moj prvi preduzetnički korak” , primetila je Grupa za obrazovanje koju čine Nordeus fondacija, Dostignuća mladih u Srbiji, Centar za promociju nauke i Inicijativa digitalna Srbija, pa je Srednja škola Žitoradja dobila Mejkers lab, savremeno opremljenu učionicu koja će učenicima poslužiti da rade na razvijanju svojih ideja.

Pored učionice koja će uskoro dobiti i aparaturu za ispitivanje raznih parametara u poljoprivredi, ispred škole će u novembru biti postavljen mini plastenik sa ogledima. U cilju što boljeg usvajanja znanja iz tehničkih nauka, škola je ušla u saradnju sa ETŠ “Mija Stanimirović” iz Niša, što će doprineti vršnjačkoj edukaciji i radu na razvijanju novih znanja, djaka obeju škola. Koordinatori projekta, nastavnici ekonomske grupe predmeta Milan Filipović i Jelena Petrović, kao i svi ostali koji će raditi na ovom projektu, doprineće tome da se nastava u školi odvija na savremeniji i kreativniji način, a sve u cilju sticanja znanja koja će učenicima koristiti za primenu u praksi, naglašavaju iz ove obrazovne ustanove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *