Učenici OŠ “Vuk Karadžić” u Malošištu obeležili Svetski dan hrane kroz zajedništvo i podršku

Učenici svih razreda OŠ “Vuk Karadžić” u Malošištu danas su obeležili Svetski dan hrane, koji se svake godine slavi 16. oktobra sa ciljem promovisanja pravilne ishrane i podizanja svesti o globalnom problemu gladi. Iako je ova školska manifestacija tradicionalno vesela i edukativna, ove godine je održana u znaku solidarnosti i međusobne podrške.

Učenici drugog razreda su u duhu zajedništva posetili svoje starije drugove iz sedmog razreda, koji su nedavno pretrpeli tragičan gubitak školskog druga. Mališani su doneli zdravu hranu, podelili obrok i proveli vreme sa starijim učenicima, pružajući im utehu i podršku.

Ova inicijativa pokazala je snagu ljubavi i zajedništva među učenicima, dok se školski kolektiv trudi da kroz ovakve aktivnosti pruži maksimalnu emotivnu podršku svojim đacima. Zajednički trenuci uz zdravu hranu podsetili su na važnost brige o fizičkom i mentalnom zdravlju, kao i na važnost međusobne solidarnosti u teškim situacijama.

Svetski dan hrane naglašava značaj pravilne ishrane i globalne borbe protiv gladi, podsećajući nas na to da je hrana osnovno pravo svakog čoveka, kao i na važnost održivog pristupa poljoprivredi i resursima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *