Svetski dan zdrave hrane u Pukovcu: „ Pravo na hranu za bolјi život i budućnost – da niko ne bude gladan”

Danas su učenici Osnovne škole ”Vuk Karadžić” u Pukovcu sa svojim roditelјima, učitelјima i nastavnicima, povodom obeležavanja Svetskog dana zdrave hrane  uspešno realizovali projekat pod istim imenom.

Projekat je sproveden u saradnji sa Crvenim krstom Dolјevac i učenicima Srednje škole Dolјevac – obrazovni profil  kuvar.

Aktivnosti koje su se sprovodile obuhvatale su sve aktere vaspitno-obrazovnog procesa – učenici su slikali crteže i pravili figure od voća i povrća  od kojih se birao najlepši i najbolјi rad. Iz kuhinja roditelјa, Srednje škole Doljevac i Crvenog krsta Doljevac stigla je raznovrsna ponuda zdrave hrane za posluženje učenika, dok je odelјenje 8/5 sa svojim razrednim starešinom Nenadom Cvetkovićem spremilo prikaz nezdrave hrane i opasnosti koje ona nosi.

Posle izbora najlepših učeničkih radova i prezentacije o zdravoj hrani i njenim benefitima, učenici su se počastili zdravim slatkišima i slanišima.

  • U svoje lično ime i u ime škole, želeo bih, pre svega, da zahvalim svim kolegama na izuzetnom angažovanju u ovako velikom projektu koji ne samo da je obuhvatao mnogo aktivnosti već i mnogo učesnika. Ovim projektom zajedno sa decom širimo poruku da je ishrana važan faktor zdravlјa koji je potpuno pod našom kontrolom. Samo mi odlučujemo kako ćemo se hraniti, a zdravom i pravilnom ishranom sačuvaćemo i unaprediti svoje zdravlјe – istakao je pomoćnik direktora Saša Stojković.

Osnovni cilј ovog druženja i saradnje među roditelјima i ustanovama je promocija zdravih životnih stilova, sa posebnim osvrtom na značaju zdrave, raznovrsne i pravilne ishrane. Ceo poduhvat je primer dobre prakse.

Tekst i fotografije: V.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *