Pojačan nadzor komunalne inspekcije: Građanin iz Orljana kažnjen zbog nepropisnog odlaganja smeća

Komunalna inspekcija opštine Doljevac intenzivno nastavlja sa pojačanim nadzorom i kažnjavanjem građana koji nepropisno odlažu smeće i građevinski otpad, čime stvaraju divlje deponije i zagađuju okolinu.

Komunalna inspektorka Danica Cvetković istakla je poslednji primer kada je na licu mesta zatekla građanina iz Orljana koji je traktorom dovezao smeće i pokušao da ga izbaci na brdu Kukumiga, nedaleko od crkve Svetog Jovana. Građaninu je izrečena novčana kazna, koju će platiti, a naloženo mu je da smeće pokupi i ukloni sa nepropisnog mesta.

Inspektorka Cvetković podseća da će fizička lica biti kažnjena novčanom kaznom od 20.000 dinara za sledeće prekršaje: oštećivanje drveća, šiblјa i drugih zasada, oštećivanje komunalnih objekata, instalacija i opreme, spalјivanje trave i korova, kao i ispuštanje otpadnih voda i opasnih materija na nepropisna mesta. Takođe, bacanje smeća i izlivanje fekalija na mesta koja nisu za to određena takođe podležu kazni. Za pravna lica kazna iznosi 30.000 dinara, za preduzetnike 20.000 dinara, a za odgovorna lica u pravnim licima 15.000 dinara.

Pojačana kontrola odnosiće se na sva naselja opštine Doljevac, sa posebnim fokusom na rizična područja gde su divlje deponije najčešće. Apeluje se na građane da prestanu sa nepropisnim bacanjem smeća i pridržavaju se pravila očuvanja životne sredine, jer će inspekcija nastaviti sa redovnim kontrolama i izricanjem kazni za sve prekršaje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *