Zbog stalnih kvarova gradjani izloženi dodatnom trošku za kupovinu flaširane vode

Prodaja vode u našem kraju dostigla je, ovih dana, rekordne razmere. Česti probemi sa vodosnabdevanjem iz sistema Brestovac-Bojnik-Doljevac, na koji je povezan dobar deo opštine Doljevac, uslovili su to da su slavine često suve, a i kada vode ima, ne zna se pouzdano kakvog je kvaliteta i da li je uopšte ispravna za piće, žale nam se stanovnici ovog kraja.

Iz tog razloga mnogi od njih prinudjeni su, kako kažu, da kupuju flaširanu vodu, što im stvara ne mali izdatak, naročito imajući u vidu da se nalazimo u najtoplijem delu godine, i da su potrebe za vodom sada veće no inače.

Sve to rezultiralo je time da je tokom prehodne nedelje, kada vode uopšte nije bilo nekoliko dana, prodaja flaširane vode išla, što bi se reklo kao alva, pa je u  jednom trenutku došlo i do nestašice u pojedinim maloprodajnim objektima. Naime, kako nam se žalila jedna sugradjanka, na rafovima pojedinih prodavnica nije bilo balona s vodom dok su se sutradan mogli kupiti samo baloni proizvodjača koji imaju najveće cene. Flaširane vode je bilo, tako da nemajući kud, stanovnici su i to kupovali. Kupovali su naglašavaju, sve što se moglo naći, bez obzira na cene, ali kako ističu, jako su rezignirani stalnim kvarovima i sumnjom u  ispravnost vode iz vodovoda, dok im s druge strane računi uredno stižu.

Kako nam je rekao Doljevčanin Dragan Djordjević, od kako je posle nedavnog kvara, voda stigla, ona je, kako naglašava, već oko nedelju dana potpuno neupotrebljiva. –Žuta je toliko da se ne može oprati ni veš, a kamo li da se koristi u kuhinji ili za ličnu higijenu. Pita nadležne da li je voda hemijski i bakteriološki ispravna i sumnja da mu je poslednjih dana izazvala čak i kožne probleme, s obzirom na to da se njome tuširao.

Podsetimo, uprkos stalnim apelima, kako stanovništva čija su domaćinstva prikačena na ovaj vodovod, tako i naše medijske kuće, koja je ponudila potpuno besplatno oglašavanje firmi za vodosnabdevanje u vezi svih  informacija vezanih za snabdevanje vodom na našoj teritoriji, kako bi gradjani u svakom trenutku znali da li ima kvarova, kada će biti otklonjeni i da li je voda bezbedna za upotrebu u domaćinstvu, do danas se ni jednim mejlom ili pozivom ili na bilo koji drugi način,  iz ovog preduzeća nisu oglasili za naš radio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *