Kazne za nepropisno odlaganje otpada: Građanima iz Orljana i Malošišta izrečene kazne od po 10 hiljada dinara

Divlje deponije čest su prizor u opštini Doljevac, a nesavesni građani svojim neodgovornim ponašanjem direktno ugrožavaju životnu sredinu. Međutim, komunalna inspekcija Doljevac rešena je da ovakvoj praksi stane na put. U okviru intenziviranih kontrola na terenu, u cilju očuvanja čistog i zdravog okruženja, nedavno su sankcionisana dva nesavesna građanina zbog nepropisnog odlaganja komunalnog otpada.

Prekršaj je otkriven na lokalnom putu Orljane-Malošište, gde su počinioci nelegalno bacali otpad na mesto koje nije predviđeno kao deponija. Prema rečima komunalne inspektorke Danice Cvetković, licima iz Malošišta i Orljana izrečena je novčana kazna u iznosu od 10.000 dinara.

  • Još nekoliko građana i preduzetnika trenutno je u postupku zbog sličnih prekršaja, a komunalna inspekcija nastavlja pojačane kontrole kako bi se sprečilo stvaranje divljih deponija,“ istakla je Cvetković.

Komunalna inspekcija opštine Doljevac u poslednjih nekoliko meseci intezivirala je nadzor terena i poručuje da će sa strogim merama nastaviti i u narednom periodu kako bi se zaštitila životna sredina i stalo na put neodgovornom odlaganju otpada.

  • Fizičko lice biće kažnjeno se novčanom kaznom od 20.000,00 dinara za sledeće prekršaje: oštećivanje drveća, šiblјa i drugih zasada, ako na bilo koji način ošteti  komunalne objekte, instalacije, opremu i druge predmete, spalјuje travu, korove, ispušta ili prosipa bilo kakve otpadne vode, osim atmosferskih, i drugih tečnosti i opasnih materija, bacanje raznog smeća, otpadaka i  zabranjeno je izručivanje fekalija i otpadnih voda na mesta koja nisu za to određena. Za pravno lice kazna je 30.000, preduzetnika 20.000, a za odgovorno lice u pravnom licu 15.000 dinara- dodaje inspektorka.

M.J./Foto:V.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *