Jesenji kutak u OŠ „Vuk Karadžić“u Malošištu: Zajedništvo dece, učitelja i roditelja u punom sjaju

U izdvojenom odeljenju osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Malošištu, ove jeseni ponovo je zasijao tradicionalni jesenji kutak, simbol zajedništva i kreativnosti. Kao i svake godine, učenici su sa radošću ukrašavali prostor i stvorili su pravi mali jesenji raj. Kutak krase detalji karakteristični za jesen, poput strašila, šporeta „smederevca“, pečurki, bundeva, kukuruza i drugih darova prirode.

Učiteljica Danijela Mitrović iz Malošišta, ponosna na učestvovanje svih aktera, istakla je značaj ovog zajedničkog rada:
Zajedništvo je ono što nas pokreće. Kada učitelji, roditelji i deca rade zajedno, stvara se posebna energija. Jesenji kutak nije samo ukras; on je prilika da deca kroz igru i rad razvijaju kreativnost, osećaj odgovornosti i uče vrednost timskog rada. Ove godine, zahvaljujući podršci roditelja koji su izdvojili vreme za pravljenje jesenjih kreacija, kutak je poseban i bogatiji nego ikad.

Svi su dali svoj doprinos izrađujući različite jesenje dekoracije, što je dodatno ulepšalo prostor, a deca su kroz ovaj projekat naučila vrednost zajedničkih aktivnosti i važnost saradnje. Uz šarene bundeve, kukuruze, pečurke i prepoznatljivo strašilo, jesenji kutak postao je simbol topline, zajedništva i prirodnih darova koje jesen donosi.

Ova inicijativa nije samo ukrašavanje škole, već i važan edukativni trenutak u kome učenici saznaju više o prirodi, timskom duhu i vrednostima rada kroz igru i kreativnost.

Kolektiv škole u Malošištu već godinama ulaže izuzetan trud da svaki događaj podigne na viši nivo, stvarajući atmosferu koja odiše zajedništvom, saradnjom i ljubavlju prema učenicima. Njihova posvećenost je vidljiva u svakom detalju – od organizacije događaja, do svakodnevnih aktivnosti, čineći školu pravim carstvom drugarstva i kreativnosti.

Napori kolektiva da učenicima pruže nezaboravne trenutke i kvalitetno obrazovanje ogledaju se u njihovoj neprekidnoj želji da svaku školsku aktivnost obogate i učine posebnom.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *