Crveni krst Doljevac obeležio Međunarodni dan starih osoba posetama najstarijim stanovnicima

Povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starih osoba, Crveni krst Doljevac organizovao je humanitarne posete najstarijim stanovnicima opštine. U okviru akcije, volonteri i predstavnici Crvenog krsta obišli su 16 sela doljevačke opštine, uručujući pakete pomoći sa osnovnim životnim namirnicama.

„Posetili smo naše najstarije stanovnike u svakom od ovih sela, pružajući im ne samo materijalnu pomoć, već i pažnju i podršku u ovim godinama kada im je to najpotrebnije,“ izjavila je Danijela Kostić, sekretar Crvenog krsta Doljevac. Pored poseta po selima, planirana je i poseta Domu za stara i invalidna lica u Doljevcu, gde će takođe biti uručeni paketi pomoći najstarijim korisnicima ove ustanove.

Crveni krst Doljevac se  trudi da misli na sve  građane, a posebnu pažnju posvećuje najranjivijim grupama, kao što su stariji stanovnici. Ova akcija je deo šireg napora da se skrene pažnja na prava i potrebe starijih osoba, kako bi se obezbedili dostojanstvo i kvalitet života za sve generacije.

Međunarodni dan starih osoba, ustanovljen 1990. godine od strane Ujedinjenih nacija, ima za cilj da promoviše poštovanje i brigu o starijima, ističući njihov značaj u društvu. Crveni krst Doljevac svojim aktivnostima daje primer kako se ovakvi dani mogu iskoristiti za podršku i solidarnost.,

M.J.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *