Promocija knjige „ZAGRL՚TE IH, PESME MOJEˮ, autora Vlaste Cenića, danas na Sajmu knjiga u Beogradu

Sajam knjiga u Beogradu, stecište onog najkreativnijeg što naša književna scena ima, privukao je danas i Pčelicu, koja pozivajući svoje stvaraoce, koji pod njenim okriljem rade i predstavljaju se svetu, danas poziva i sve one koji njihovo stvaralaštvo prate i vole pisanu reč, da prisustvuju promociji jedne posebne knjige “ZAGRL՚TE IH, PESME MOJE”, književnika Vlaste Cenića. Od 12.00 do 13.00 h, u sali „Jovan Jovanović Zmajˮ, u Hali 1a Beogradskog sajma, organizovana je promocija ove pesničke knjige.

“ZAGRL՚TE IH, PESME MOJE” je zbirka pesama koja ima trideset jednu pesmu od kojih je svaka posvećena po jednom pesniku kome se autor sa čitalačkim uživanjem i zanosom divi, a kao pesnik opevava njegovu poetiku, biografiju, stvaralaštvo. Na taj način Vlasta Cenić, pišući ove male pesničke eseje, u sebi objedinjuje čitalačku i stvaralačku poziciju.

Pošto je knjiga prvenstveno namenjena deci i mladima, opremljena je i kratkim proznim biografijama opevanih pesnika kako bi čitaoci mogli kvalitetnije da dožive stihove Vlaste Cenića.

Inače, Cenić se ovih dana okitio još jednom književnom nagradom u znak priznanja za izuzetne književne doprinose, nagradom „Momčilo Tešić“za zbirku pesama „Čuvarkuća“.

Književna nagrada „Momčilo Tešić“, koju dodeljuju književne novine „Svitak“ i list za dečju književnost „Momčilo“ iz Požege, prepoznaje autore čija su dela obogaćena umetničkim kvalitetima i slavi književnost kao poklon koji obasjava svet dece i podstiče njihovu ljubav prema čitanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *